14
Παρ, Ιουν

Να εκτιμάς ό,τι έχεις γιατί ήταν επιλογή σου

Συμπεριφορά - Αυτοβελτίωση

Η ζωή είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι, αρκεί να την κατανοήσεις, αρκεί να βρεις το αληθινό νόημά της και το σκοπό της ύπαρξής σου. Όταν κατανοήσεις ότι όλα είναι έλξη και σκέψη, μόνο τότε θα βρεις τον “δρόμο” της πραγματικής ευτυχίας.

Να βρίσκεις αφορμές και λόγους να είσαι χαρούμενος, άλλωστε αυτό που είσαι σήμερα εσύ το διάλεξες. Να εκτιμάς ό,τι έχεις, γιατί στην τελική ήταν επιλογή σου. Εμείς,οι άνθρωποι,έχουμε δεδομένα πολλά πράματα και γι’ αυτό σε μεγάλο ποσοστό δεν εκτιμάμε τα βασικά της ζωής, τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά.

Σε μια ομιλία μου χρησιμοποίησα την εξής ερώτηση και ελπίζω να σας δώσει και εσάς “τροφή” για σκέψη. «Γιατί νιώθεις ευγνώμων;»
Το μεγαλύτερο ποσοστό μίλησε για τη δουλειά του, για την οικονομική του κατάσταση, την οικογένειά του, το αγαπημένο αυτοκίνητο όπου έχει αποκτήσει, το σπίτι που ζει, ότι μπορεί να πάει για καφέ, ότι ταξιδεύει στα μέρη που θέλει και άλλα τόσα παραδείγματα..

Ύστερα μοιράστηκα τη δική μου εκδοχή και ίσως άγγιξε κάποιους για να αλλάξουν τον τρόπο που αξιολογούν τα πράγματα.
– Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανός και έχω άλλη μία μέρα, διότι έχω ακόμα έναν γύρο σε αυτό τον κόσμο.
– Είμαι ευγνώμων που ο Θεός δεν μου έδωσε αρρώστιες και έτσι μπορώ να κάνω περισσότερα καλά για τον συνάνθρωπό μου, όπως και ότι ονειρεύομαι.
– Εκτιμάω το αποτέλεσμα του σήμερα και δεν μεμψιμοιρώ, άλλωστε ό,τι μου έχει συμβεί ήταν καθαρά επιλογή μου ακόμα και όταν επηρεαζόμουν από άλλους, εγώ επέτρεπα να συμβεί.

Παρόλα αυτά, άμα κάτι δεν σας αρέσει στη ζωή σας, από τη στιγμή που ξυπνάτε το πρωί έχετε και άλλη μία ευκαιρία σε αυτόν τον κόσμο, είναι στο χέρι σας να το αλλάξετε και για να αλλάξεις κάτι, πρέπει να αρχίσεις να αλλάζεις αντιδράσεις, τρόπο σκέψης και να είσαι ευγνώμων, που σου δόθηκε ακόμα μία ευκαιρία στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και πετυχημένος.


«Αν δεν σας αρέσουν τα αποτελέσματα της ζωής σας, αλλάξτε τις αντιδράσεις σας»

Author: Κουμαραδιός Χρήστος

Life Coach
Personal Trainer

 

Ευχαριστουμε θερμα τους υποστηρικτες μας

          ..